Semifreda sladké
Postup na netradičný dezert
Budete potrebovať piškótový korpus, krém smotanový , ovocie, želatínu, ovocie na ozdobenie podľa toho čo vám chutí.
- Budete potrebovať špeciálnu plastovú formu , dajú sa zakúpiť aj kovové formičky v lacnejšej verzií
- fóliu na zákusky, ktorú si musíte vložiť do vnútra formy (zakúpite rôzne výšky a dĺžky)
- suroviny podľa chuti
- krém so želatínou , prípadne tvarohovo-smotanový ….
- súčasťou formičiek je vykrajovať, kde si vykrojíte spodnú a vnútornú vrstvu piškótového korpusu
- korpus môžete dať aj do boku formičiek
- vrstviť môžete postupne a striedať rôzne vrstvy , napr. najskôr dajte na spodnú časť korpus , pridajte ovocie, zalejte krém, opäť korpus, krém a pod
- vrstvy, suroviny si určujte podľa svojej chuti
- ak vrstvíte krém so želatínou dobre si zabaľte zo spodnej časti formy aby krém nevytiekol z formy skôr ako stuhne.
Spodný korpus čokoládový, na ktorý som navrstvila ovocie a zaliala želatínou nechala som stuhnúť. Navrstvila som krém , nechala stuhnúť a nakoniec dozdobila..