Semifreda sladké

Postup na netradičný dezert

Budete potrebovať piškótový korpus, krém smotanový , ovocie, želatínu, ovocie na ozdobenie podľa toho čo vám chutí.  

  • Budete potrebovať špeciálnu plastovú formu , dajú sa zakúpiť aj kovové formičky v lacnejšej verzií
  • fóliu na zákusky, ktorú si musíte vložiť do vnútra formy (zakúpite rôzne výšky a dĺžky)
  • suroviny podľa chuti 
  • krém so želatínou , prípadne tvarohovo-smotanový ….
  • súčasťou formičiek je vykrajovať, kde si vykrojíte spodnú a vnútornú vrstvu piškótového korpusu
  • korpus môžete dať aj do boku formičiek
  • vrstviť môžete postupne a striedať rôzne vrstvy , napr. najskôr dajte na spodnú časť korpus , pridajte ovocie, zalejte krém, opäť korpus, krém a pod
  • vrstvy, suroviny si určujte podľa svojej chuti
  • ak vrstvíte krém so želatínou dobre si zabaľte zo spodnej časti formy aby krém nevytiekol z formy skôr ako stuhne. 

Spodný korpus čokoládový, na ktorý som navrstvila ovocie a zaliala želatínou nechala som stuhnúť. Navrstvila som krém , nechala stuhnúť a nakoniec dozdobila..